office@startupshower.rs +381 69 23 83 062

O nama

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, ali i razvoju pojedinca, sekundarno i društva, Business Intelligence Institute sprovodi projekat „Start up Shower“. Projekat pruža bespovratnu finansijsku podršku (novčanu nagradu), ali i podršku kroz poslovno, finansijsko, pravno i mentorsko savetovanje od strane najuspešnijih lidera i eksperata u Republici Srbiji.

Snaga projekta se, pored materijalne i nematerijalne podrške, ogleda u personalizovanom pristupu odabranom projektu kako bi se maskimizirali razvojni potencijali poslovne ideje ili kako bi se postojeći projekat osnažio.

Na ovaj način, Business Intelligence Institute organizuje i koordinira projekat koji integriše uspešne kompanije, vlasnike kapitala, poslovne savetnike i mentore sa jedne strane, kao i korisnike podrške sa druge strane.

Cilj projekta:

Cilj projekta je da se na transparentan način izabere inovativna poslovna ideja/projekat radi podsticanja preduzetništva i inovacija. Ovim projektom se primarno želi podržati razvoj jednog pravnog lica i/ili poslovne ideje, a sekundarno i privredni razvoj.

Motivi za realizaciju projekta

Motiv za podršku projektu leži u želji da se osnaži njegovo poslovanje na putu ka ekonomskoj samoodrživosti, širenju tržišta, ali i podizanju održivog biznisa na viši nivo razvoja.

U razvijenim zemljama sveta, govoreći o trendovima ulaganja, akcenat je na istraživačko-razvojnim aktivnostima, te eksperski tim Business Intelligence Institute smatra da je upravo podrška razvojnim i istraživačkim aktivnostima i povezivanje inovativnih ideja, intelektualnog, ljudskog i materijalnog kapitala budućnost razvoja.

Različiti nivoi razvoja regiona u Srbiji nude različite mogućnosti za razvoj na lokalnom nivou. Ovaj projekat želi da stimuliše i osnaži kulturu podrške talentima na teritoriji cele Srbije.

Dugoročno gledano, ako je jedan od važnih prioriteta za ekonomiju bio smanjenje visokog stepena nezaposlenosti, od sada bi trebalo više bazirati aktivnosti na smanjenje „odliva mozgova“ i otvaranje novih poslovnih prilika za visokokvalifikovane profile.

Razvijenost i obim domaćeg tržišta su ograničenje za srpska preduzeća, njihov brzi razvoj i konstantno napredovanje. Tu postoje i drugi ograničavajući faktori – jedan od njih jeste strah od greške. Potrebno je da kreatori jedinstvenih ideja shvate da je uspeh nešto do čega se dolazi putem učenja kroz pokušaje i greške. S druge strane, inovativnost je ono zbog čega su današnji biznisi uspešni, a čini se da veliki broj firmi u Srbiji posluje na tradicionalni način.

Ovaj projekat uzima u obzir i potrebe mlađih generacija, milenijalaca i „Z“ generacije, koji su skloniji riziku, imaju izraženiju potrebu za fleksibilnošću i slobodom. Prethodno navedeno je usko povezano sa preduzetničkom kulturom koju mi želimo da promovišemo.

Odgovornost svakog pravnog i fizičkog lica bi trebalo da bude da na svom mikro nivou podstiče razvojne projekte koji bi u kratkom roku podržali pojedinačne inicijative, a u dugom roku roku uticali na osnaživanje inovativne i preduzetničke kulture pojedinca i društva.

Kriterijumi za odabir projekta su:

Jedinstvenost projektne ideje

Rešenje određenog problema

Vrednost koju projekat donosi za društvo

Potencijal za dalji rast i razvoj

Za sve dodatne informacije vezano za projekat budite slobodni da nas kontaktirate na office@startupshower.rs.

Želiš da prijaviš svoj startup?

Snaga projekta se, pored materijalne i nematerijalne podrške, ogleda u personalizovanom pristupu odabranom projektu kako bi se maskimizirali razvojni potencijali poslovne ideje.
Prijavi se
Ukoliko kliknete na “Prihvatam”, pomažete nam da unapredimo sajt kao i da personalizujemo advertajzing prema vašim interesovanjima. Ukoliko kliknete na “Ne prihvatam”, informacija vašeg korišćenje sajta će biti iskorišćeno samo za poboljšanje korisničkog iskustva i merenje statistika na samom sajtu. View more
Prihvatam