office@startupshower.rs +381 69 23 83 062

Q&A

1.Šta je cilj projekta?

Cilj projekta je da se na transparentan način izabere inovativna poslovna ideja/projekat radi podsticanja preduzetništva i inovacija. Ovim projektom se primarno želi podržati razvoj jednog pravnog lica i/ili poslovne ideje, a sekundarno i privredni razvoj.

2.Šta dobija pobednički projekat?

Projekat pruža bespovratnu finansijsku podršku u bruto iznosu od 1.000.000,00 dinara, ali i podršku kroz poslovno, finansijsko, pravno i mentorsko savetovanje od strane najuspešnijih lidera i eksperata u Republici Srbiji.

3.Ko može da aplicira?

  • Odgovarajući oblici organizovanja koji su osnovani najviše pre 4 godine (nakon 06.11.2019.) od dana raspisivanja konkursa (06.11.2023.). Svi oblici organizovanja imaju mogućnost za apliciranje (Društvo sa ograničenom odgovornošću, preduzetnici, udruženja…).
  • Fizička lica koja nemaju registrovano odgovarajući oblik organizovanja, ali su po osnovu drugih ugovornih formi kreirali uspešnu validaciju i valorizaciju svoje ideje na tržištu. Ovo podrazumeva da je usluga ili proizvod koji se plasira kreirao pozitivna iskustva sa svojim kupcima, ali da je projektu potrebna finansijska podrška za registraciju i pokretanje odgovarajućeg oblika organizovanja. Ukoliko bi fizičko lice pobedilo na Konkursu, obaveza je da fizičko lice osnuje odgovarajući oblik organizovanja za dalju realizaciju/unapređenje poslovne ideje.
  • Prijave projekata koji svoje usluge ili proizvode nisu imali prilike da ponude i valorizuju na tržištu u bilo kom obimu, neće biti uzete u obzir.

4.Koji su kriterijumi za odabir pobedničkog projekta?

  • Jedinstvenost projektne ideje
  • Rešenje određenog problema
  • Vrednost koju projekat donosi za društvo
  • Potencijal za dalji rast i razvoj

5.Koji je rok za podnošenje aplikacije?

Konkurs za apliciranje na projekat je otvoren od 6. novembra 2023. godine i traje do 30. decembra 2023. godine. Svi koji su ušli u uži izbor će o tome biti informisani pismenim putem do 2. februara 2024. godine kada će biti informisani o svim ostalim informacijama.

6. Gde možete pročitati Pravilnik konkursa?

Pravilnik konkursa možete pročitati OVDE.

7.Kako možete podneti Vašu aplikaciju?

Aplikaciju možete podneti prijavom OVDE.

8. Imate dodatnih pitanja?

Za sve dodatne informacije možete nas kontakirati OVDE.

 

Želiš da prijaviš svoj startup?

Snaga projekta se, pored materijalne i nematerijalne podrške, ogleda u personalizovanom pristupu odabranom projektu kako bi se maskimizirali razvojni potencijali poslovne ideje.
Prijavi se
Ukoliko kliknete na “Prihvatam”, pomažete nam da unapredimo sajt kao i da personalizujemo advertajzing prema vašim interesovanjima. Ukoliko kliknete na “Ne prihvatam”, informacija vašeg korišćenje sajta će biti iskorišćeno samo za poboljšanje korisničkog iskustva i merenje statistika na samom sajtu. View more
Prihvatam